Whatsapp Facebook X RSS feed

Yuverta Leven Lang Leren sluit zich aan bij NeWTreeS om ontbossing in Afrika tegen te gaan

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 3 oktober 2024
59 sec


Met trots kondigen wij aan dat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen zich recent heeft aangesloten bij NeWTreeS, het initiatief van uitgeverij NWST dat zich inzet voor de aanplant van nieuwe bossen in Kenia en de strijd tegen verwoestijning en ontbossing. Yuverta, bekend om haar toewijding aan groen onderwijs en duurzaamheid, versterkt daarmee de missie van Africa Wood Grow (AWG), dat tot doel heeft binnen dertig jaar 600 vierkante kilometer bos aan te planten.

Onderwijsmanager Manouk Brouwer (l) neemt uit handen van Hoofdredacteur Willemijn van Iersel de circulaire NWTreeS plakkaat uit handen.
Onderwijsmanager Manouk Brouwer (l) neemt uit handen van Hoofdredacteur Willemijn van Iersel de circulaire NWTreeS plakkaat uit handen.

Hoofdredacteur Willemijn van Iersel verwelkomt deze nieuwe samenwerking: 'Geweldig dat Yuverta als kennisinstituut bijdraagt aan de strijd tegen klimaatverandering en bodemdegradatie. Want Africa Wood Grow plant niet alleen bomen, maar leert boeren ook hoe dit zorgt voor betere inkomsten, meer biodiversiteit en waterretentie.'

Africa Wood Grow

Africa Wood Grow (AWG) bestaat enerzijds uit een commercieel bosbouwbedrijf met vier Keniaanse 'bosfarms' en anderzijds een anbi-instelling. Partners van NWST kunnen er sinds 2020 voor kiezen om maandelijks 1 procent extra te betalen. Dit bedrag wordt vervolgens door NWST verdubbeld en overgemaakt aan Africa Wood Grow, waarmee hopelijk binnen dertig jaar 600 vierkante kilometer bos kan worden aangeplant in Kenia en de verwoestijning kan worden gestopt. De anbi-stichting van AWG richt zich met name op de ontwikkeling van het gebied, voorlichting en steun aan lokale boeren, zodat zij zich kunnen aansluiten bij de 'bosfarms'.


Groeiend netwerk van partners

Yuverta LLO sluit zich aan bij een groeiend aantal groene partners, waaronder Tuinplatform Gardenz, idverde NL, ADEZZ, Van der Tol, IPC Groene Ruimte, Donker Groep en vele anderen. De nieuwe bijdrage van Yuverta aan NeWTreeS zal, net als die van andere partners, maandelijks worden verdubbeld door uitgeverij NWST en rechtstreeks worden geïnvesteerd in Africa Wood Grow.


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
GREEN OUTLET
Iedereen kan gratis kleine advertenties plaatsen via zijn eigen account.

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
De vier beloftes van NWST
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Abonneren
Adverteren
MEER
Whitepaper 'Alle hoveniers aan de laadpaal'
Groenversneller
Green Gala deelname
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
CONTENTFORMULIEREN
Circulair Spelen Award
Nieuwe planten in Business
Nationale Klimaat Expo 2024
Vakblad De Hovenier: Projectenparade
Vakblad Stad + Groen: Groen, groener, groenst
Vakblad Boom in Business: Projectenparade
Vakblad Boomzorg: Spraakmakende boomprojecten
Vakblad Fieldmanager: Perfect Pitches in projectenparade
Vakblad Greenkeeper: gave projecten op de golfbaan
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER
CONTENTFORMULIEREN