Whatsapp Facebook X RSS feed

Ralph Control Systems wil via Fieldmanager grotere doelgroep bereiken

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 23 september 2024
92 sec


Uitgeverij NWST verwelkomt Ralph Control Systems als nieuwe contentpartner. Ralph Control Systems is een onafhankelijke, innovatieve ontwikkelaar en leverancier van slimme besturingsoplossingen voor de sportsector.

Justin Ziyanay gebruikt de app op een sportpark.
Justin Ziyanay gebruikt de app op een sportpark.

'Via de platformen van Fieldmanager willen wij gemeenten, trainers, sportverenigingen et cetera bereiken die baat kunnen hebben bij het gebruik van onze systemen en de daarmee te genereren data', zegt Justin Ziyanay. Hij is business operator van Ralph Control Systems.

Nog voordat ledverlichting zijn intrede deed in de sportveldverlichting, kwam de vraag vanuit de markt of hij iets kon ontwikkelen om veldverlichting op afstand te bedienen, herinnert Justin Ziyanay zich. 'De beheerder van een tennispark in Breda woonde in Bavel en werd een keer 's nachts gebeld met de mededeling dat de verlichting nog aanstond op het sportpark. Hij kon toen heen en weer rijden om de knop om te zetten. Hij belde mij met de vraag of ik niet een camera kon plaatsen, maar dan moet je natuurlijk nog steeds op en neer rijden.' Om ook dat probleem te tackelen, heeft Ziyanay in 2011 een eenvoudig softwareprogramma met regeltechnieken ontwikkeld, waarmee onder andere de verlichting op afstand via de computer aan- en uitgezet kon worden. Met zijn achtergrond als programmeur was dit een eenvoudige klus. Als pionier op dit gebied verkocht hij destijds een paar honderd van deze toepassingen. Onder de klanten bevond zich ook de gemeente Amsterdam.

Eerbetoon

Na de introductie van ledverlichting voor sportvelden in 2015, verwachtte de markt volgens Ziyanay ook direct dat er 'iets slims' mee gedaan kon worden. Samen met Philips is toen software ontwikkeld om aan deze verwachting te voldoen. Deze software werd weer in de markt gezet bij installateurs van sportveldverlichting. Zo ontstond 3,5 jaar geleden Ralph Control Systems. De naam Ralph is een eerbetoon aan de oud-medewerker van Philips die nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de nieuwe software en helaas vroegtijdig overleed.


Sportpark van de toekomst

Ralph Control Systems levert nu besturingssystemen met software waarmee onder andere de verlichtingstijden ingesteld kunnen worden, verschillende rechten aan gebruikers verleend kunnen worden en ook het energieverbruik zichtbaar gemaakt kan worden. Alle data kan ook nog eens gevisualiseerd worden op een dashboard. De beschikbare besturingssystemen van Ralph Control Systems kunnen uiteraard veel meer dan de bediening van veldverlichting. Denk bijvoorbeeld aan het online toegang verlenen tot het clubhuis, het bedienen van de beregeningsinstallatie of de koppeling van reserveringssystemen aan de box waarin rackets zitten, zoals bij padelbanen. Allemaal zaken die passen bij het sportpark van de toekomst. Natuurlijk hoeft niet alles op een sportpark in een keer geautomatiseerd te worden, vertelt Ziyanay. 'Het kan natuurlijk ook heel goed down-top. Als je bijvoorbeeld nu begint met de aanschaf van ledverlichting en bijpassende bediening koop je in feite al een stukje sportpark van de toekomst.'


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
GREEN OUTLET
Iedereen kan gratis kleine advertenties plaatsen via zijn eigen account.

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
De vier beloftes van NWST
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Abonneren
Adverteren
MEER
Whitepaper 'Alle hoveniers aan de laadpaal'
Groenversneller
Green Gala deelname
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
CONTENTFORMULIEREN
Circulair Spelen Award
Nieuwe planten in Business
Nationale Klimaat Expo 2024
Vakblad De Hovenier: Projectenparade
Vakblad Stad + Groen: Groen, groener, groenst
Vakblad Boom in Business: Projectenparade
Vakblad Boomzorg: Spraakmakende boomprojecten
Vakblad Fieldmanager: Perfect Pitches in projectenparade
Vakblad Greenkeeper: gave projecten op de golfbaan
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER
CONTENTFORMULIEREN